Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin?

Autor: martindasko® Datum: 02.02.12 12:32 odpovědí: 12

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda-li je možné (a nejedná se trestný čin), řídit, pokud jsem složil zkoušky a můj řidičský průkaz je momentálně na úřadu... odmítli mi ho dnes vydat, jelikož se moje vyšetření od lékaře odevzdalo na "starém papíře" a pro tento rok je papír nový, tudíž musím znovu za obvodačkou a přinést nový list, posleze mi bude řidičák vydán...

Upozornění
Tato otázka je 101 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.02.12 12:35
Předmět: RE: Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin? 

Dobrý den. Bez řidičáku jezdit nesmíte.

Ohodnoceno: 0x

Datum: 02.02.12 12:36
Předmět: RE (2x): Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin? 

pokud mě chytnou, jedná se ale pouze o přestupek?je to stejné jako když si zapomenu řidičák doma?

doplněno 02.02.12 12:38:

předpokládám, že v registru řidičů už jsem...? jedná se o to, že auto budu o vikendu potřebovat ke stěhování...

Autor: des®
Datum: 02.02.12 12:40
Předmět: RE (3x): Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin? 

Stává se jak na potvoru,že někoho zajedete,nabouráte,atp.ZKRÁTKA nemám řidičák TAK nejedu!A žádný smlouvání.

Ohodnoceno: 1x

Datum: 02.02.12 12:41
Předmět: RE (3x): Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin? 

Pokud není vydání zaregistrováno příslušným dopravním inspektorátem, nelze to považovat pouze za přestupek. Takže stejné to není.

doplněno 02.02.12 12:44:

Předpokládat nestačí...A náhoda je blbec. Tak o tom raději neuvažujte. Vy víte, jak to je a už vymýšlíte, jak se případně vymluvit při prvním průšvihu...Jen můj názor.

Autor: ahasver4®
Datum: 02.02.12 13:11

Už se to tu psalo.Pro policii řidičský průkaz nevlastníte.Jestli Vás chytnou,taky ten ŘP nemusíte dostat.Neštěstí nechodí po horách...Znáte to..

Datum: 02.02.12 13:22

Martine, klidně si to můžete zdůvodnit jak chcete, ale nemáte oprávnění řídit vozidlo. To není jako zapomenutí řidičáku.

Autor: ergewa
Datum: 03.02.12 14:34

Připojuji se k panu Cukrářovi, řidičák prostě nemáte, a řídit nemůžete. A nerovná se to tomu, že by jste "zapoměl řidičák doma" řidičák doma je už vydaný a existující řidičák

Ono se ta doba než vám doklad vystaví počítá ještě pořád do doby ve které ještě děláte autoškolu a řidičskou zkoušku a slyšela jsem že pokud by vás chytili policisté tak by vám veškeré snahy o řidičák propadly - tudíž celá autoškola a zkouška by byla anulována a propadla by, dostal by jste zákaz řízení v rozmezí od 12 - 24 měsíců, nějak 8 bodů v tom bodovém systému nebo kolik ale s cílem že budete vybodován a přijdete o všechny přípustné body, prý 50 000 Kč pokuty a ještě pokud auto kterým pojedete bude někoho jiného tak ten jiný dostane taky nějakou sankci - za to, že dal k dispozici vozidlo osobě bez řidičského oprávnění.

Toť vše co jsem o tom slyšela, a pokud je to vše pravda a i kdyby nebyla tak raději neriskujte vyrobit řidičák netrvá tak dlouho, na to aby jste nemohl počkat, fakt to za to nestojí riskovat

Datum: 06.02.12 14:18
Předmět: RE (2x): Jizda bez řidičského průkazu - trestný čin? 

ergewa, děkuji za souhlas.

Ten názor co jste slyšela, jste slyšela dobře, ale jen ten co ho povídal kecal nesmysl! Nevěřte mu!

Autor: buss®
Datum: 03.02.12 14:45

Možná by bylo dobré ho tam nechat, co má řidič předložit, co ho opravňuje řídit? Výsledkem správního aktu je vydání řp.

Autor: aloisb®
Datum: 03.02.12 14:55

S tím lékařským potvrzením - stupidním trváním na novém formuláři - je to krásné zařehtání úředního šimla!

Datum: 05.02.12 21:10

bejt tebou bych nejezdil,nebo ještě dostaneš zákaz řízení a papíry ti daj až za pár let.Lepší je si sehnat nějakého kamaráda s papírama.

Autor: mkat®
Datum: 06.02.12 15:41

Ked si to vydržal do teraz ,nejazdit, tak vydrž ešte tych par dni.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků