| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
mám takový problém s kupní smlouvou ...nedávno jsem koupil auto a číslo motoru nesedí z papírama ...o tom jsme věděl když jsme ho kupoval evidenčku všechno mám zasebou a tedka už jen na úřad jenže co jim mám říct když po mě budou chtít kupní smlouvu ve který je napsaný ten motor co tam opravdu mám a né ten co je v papírech ...díky
Nechápu?Jak můžete mít evidenčku?Tam se právě kontroluje č.motoru podle porovnání papírů a č.na bloku motoru.
Tak si napište kupní smlouvu jakou ptřebujete - kdyby ji chtěli
ale že to prošlo evidenčkou je divné - byl střízlivý ten kontrolor?,může se stát že neprojde příštím STK
Pokud máte úspěšně vydanou evidenčku, je to malý zázrak a na úřadě už niz zkoumat nebudou...
Když jste auto koupil nedávno, nejlepší je, vrátit se k majiteli a smlouvu přepsat. Jde jen o přepsání jednoho čísla a dva podpisy. Nemá cenu si zbytečně přidělávat starosti. Smlouvu můžete přepsat vy a domluvit se s původním majitelem na podpisu. Jen můj názor.
Myslim, ze kupni smlouva a uz vubec nejake cislo motoru v ni nebude nikoho zajimat - pokud je auto na vas odhlaseno, zadnou smlouvu na urade chtit nebudou. A cislo motoru myslite jako typove oznaceni? Seriove cislo se uz totiz davno neeviduje.
Přečtěte si odpověď Jardy a porovnjete techničáky zodpověďte si dotaz,... je to opravdu číslo motoru? nebo jen číslo typu. Na přepis nepotřebujete smlouvu psanou. jen nacionále...
- číslo motoru se neregistruje
- typ motoru se registruje a musí odpovídat typu uvedenému v TP
- na protokolu z evidenční kontoly je uváděno VIN, RZ, značka a obchodní označení vozdila a také TYP motoru
- pokud TYP motoru souhlasí a nesedí jebn výrovní číslo, nic se neděje, motor ej náhradním dílem a na =uařdu požádejte o výmaz čísdla motoru
- pokud je v autě jiný TYP motoru než je zapsán v TP, evdenčkou neprojdete a v protokolu se objeví věta - VOZIDLO z HLEDISKA EVIDENČNÍ KONTROLY NEVYHOVUJE, pak auto nepřihlásíte
No ale číslo motoru se už dávno tomu neregistruje, jen TYP a ten má odpovídat, kdo má z toho obavu, nechte si dát, pokud to Odsa učiní jako vyměnitelný. Máte zřejmě starýý TP.
Někdy postačí orientovat se v kalendáři! Kolik platných TP s agregáty označenými v poslední době (stačí toto století) jako "VÝMĚNNÝ" jste viděl?
u mas staci zajet na evidenci vymazou cislo motoru na pockani musi sedet jen typ a i kdyz to cislo pri evidencce nesedi tak to nehraje roly vymazete ho pri prihlasovani, coz delam pokazde clovek nikdy nevi kdy ojnice vyletne blokem pri mem jemnem zachazeni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz