Jakou škrabku na skla

Autor: minstrel® Datum: 30.01.12 09:50 odpovědí: 7

Dobrý den všem motoristům,

přišla pořádná zima a já řeším opět to, co už celá léta - jakou si mám pořídit škrabku na skla, aby fungovala jak má..

Všechny škrabky, s kterými jsem se v životě setkal, tak buď vynechávaly, nebo pro jistotu neškrábaly vůbec, případně při druhém použití praskly.

Jediný model, který snímal námrazu jak máslo byl s ocelovým břitem, ovšem poškábaná skla už mít podruhé nechci

Máte někdo zkušenosti, nebo tip na škrabku, která odvádí dobrou práci? Případně kde takovou sehnat?

Předem děkuji za reakce.

Upozornění
Tato otázka je 108 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: dobrak
Datum: 30.01.12 11:42
Předmět: RE: Jakou škrabku na skla 

Škrabku mám obyčejnou ,ale koupil jsem si rozmražovač o obsahu 0,7litrů za 60kč s rozprašovačem a do těchto teplot výborná věc .Nastříkáš ,za 10sekund setřeš stěračem(hadrou) a jedeš.

Autor: kdokoliv®
Datum: 30.01.12 11:51
Předmět: RE (2x): Jakou škrabku na skla 

Tak já jsem si pořídil krycí hliníkovou fólii a škrabku nepotřebuji - alespoň ne na přední okno, protože vím, že všechny škrabky mají nejrůznější nedostatky a s těmito nedostatky škrábu max. zadní či postranní okna a na to stačí jakákoliv, která se alespoň dobře drží a má ten hrubý konec na led. Spreje jsou jen pro zlost, okamžitě to po nich zamrzá nebo to dělá to neprůhledné mlíko - takže zlatá hliníková folie za 30kč na přední okno.

doplněno 30.01.12 11:57:

Zadní okno to byl omyl = to jsem snad ještě nikdy neškrábal - do zadu já nekoukám To co se děje za mnou se pouze vzdaluje a proto nemá cenu to sledovat.

Ohodnoceno: 2x

Autor: hejkal®
Datum: 30.01.12 11:57

plastové hrany moc nevydrží, nebo nesednou na sklo... ocelové hrany poškodí sklo... používal jsem v nouzi obdélníčky sololitu, škrabaly námrazu, nepoškrabaly sklo...i teď mám pro jistotu pár kousků někde v kufru...

co tak neřešit námrazu, ale jí raději předejít... můj soused si chválí takový teflonový povlak na přední sklo, s dvěma ušima, do kterých zastrčí nějaký sprej a přivře předními dveřmi... námraza zůstává na fólii...já vím, je to jen na přední sklo... na boční a zadní rozmrazovací sprej ...já když nestojím v garáži, tak mám vélkej hadr, zakryje i přední i zadní... někdo má přímo plachtu na všechna okna... pohodlně ji stáhne i se sněhem a jede...

Ohodnoceno: 2x

Autor: jabraka®
Datum: 30.01.12 11:58

Já nejprve natřu zamrzlé sklo slabě glycerinem.tím led změkne a pak jde škrabkou lehce odstranit.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x

Autor: stirecek®
Datum: 30.01.12 12:19

Léta používám dvoulitrovku teplé vody, funguje to spolehlivě, škrabku vůbec v autě nemám. Výhoda je v tom, že pokud je námraza i zevnitř, sklo se pěkně prohřeje a námraza povolí.

Autor: minstrel®
Datum: 30.01.12 12:41
Předmět: RE (2x): Jakou škrabku na skla 

Nemáte strach, že praskne sklo?

Autor: stirecek®
Datum: 30.01.12 13:00
Předmět: RE (3x): Jakou škrabku na skla 

Za 15let ještě neprasklo, pomalu to poleju, zkusím jestli povolily stěrače a vodu setřu než přimrzne znovu. Do cca mínus dvacet to funguje, když je velký mráz, tak to nepomáhá, voda přimrzá hned. Má to výhodu, že sklo se prohřeje, takže v autě nenamrzá dech.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků