| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,potřebuji tlumivku na jawu 550 nevíte o někom kdo ji má nebo zda se dá udělat doma?Děkuji
Já bych ji vybrakoval ze staré zářivky.
Nemáte na mysli spíš vysokonapěťovou cívku?
11.11.2011 som ti presne na toto isté odpovedal ,ako si tú tlmivku na 550 máš vyrobit .Zabudol si
K čemu ta tlumivka na J-550 slouží , jaký má účel? miro
Tlumivka zapojená v obvodě žárovek chrání žárovky proti přepětí při poruchách v kontaktech přepínače nebo v obvodu vodičů.Tlumivka také zabraňuje spálení jedné žárovky po skončení doby životnosti žárovky druhé.
Ano, originál výrobek určený pro ten účel se dá běžně koupít u prodejců náhraních dílu na mopedy za cca 150 Kč, pro mopedy s 6V nebo 12V instalcí. Nedávno jsem montoval jedné paní do Betky, páč jsem ji chtěl ušetřít peníze, činský originál byl 3x dražší.
Doplňuji obrázkem

Děkuji , již to chápu. Tlumivka má za úkol , částečně omezovat střídavé nápětí alternátoru ( neni zde regulátor napětí ani proudu) , v závislosti na otáčkách a tím chrání spotřebiče , zejména při vysokých otáčkách motoru. Dík . miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz