| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Jezdím se služebním vozem,je pojištěn na firmu,povinné ručení i havarijní ručenní, já však nejsem zaměstnanec fimy co zřídila POV a HAV POJ, můžou po mě chtít nějaké peníze v případě nehody?
Auto je pojištěno tak nemůžou. U nás jsou pojištěna vozidla nikoliv řidiči.
Jiná je situace u Vašeho vztahu majitel auta vs VY. Tam by případnou odpovědnost za škodu, měla upravovat nejaká forma smlouvy, ve které bude stanovena výše odpovědnosti za svěřený majetek(auto je svěřený majetek).
HAv. pojisteni bude mit asi spoluucast a tu po vas chtit muzou - cili tak 5-10 tisic.
jestliže svým zaviněním způsobíte nehodu,tudíž vznikne majiteli škoda,může po vás ten chtít(a asi by i chtěl) tuto škodu uhradit...Je pak na znění smlouvy o Hav.poj.jáká by byla výše plnění v té které konkrétní situaci atd.,ale určitě minimálně onu spoluúčast(což může být od 1 až třeba do 30 %) bude chtít(případně až soudně) vymáhat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz