Kde nabíjet autobaterii?

Autor: dery® Datum: 17.11.11 20:11 odpovědí: 20

Dobrý den,

slyšela jsem, že autobaterie se musí nabíjet pouze ve větrané místnosti, jelikož z ní jdou výpary.

Já mám bohužel jen dvě místa, kde ji nabíjet - buď dílnu, ve které je také plynový kotel - není to nebezpečné?, nebo místnost, ve které bude v případě větrání stejná teplota jako venku, tzn. klidně i mráz - nevadí to?

Díky za rady.

Upozornění
Tato otázka je 180 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.11.11 20:29
Předmět: RE: Kde nabíjet autobaterii? 

to jsou povery, bouchne jen kdyz je pri nabijeni u otevreneho ohne nebo velkeho zdroje jisker

Ohodnoceno: 0x

Autor: promon®
Datum: 17.11.11 20:38

Nejde ani tak o výpary, jako o vodík, který se při nabíjení vyvíjí. Pokud se týká místnosti, kde se větrá, nevidím problém. Mimochodem - sám z vrozené lenosti nabíjím baterie přímo v autě. Dokonce mnohdy přes autozapalovač, mám nabíječku do 6A, místo krokodýlů jsem dal koncovku do zapalovače, pak stačí zapojit, nabíječku nechám u spolujezdce na podlaze, prodlužku přibouchnu do dveří a nabíjím v klidu na ulici.

Ohodnoceno: 1x

Datum: 17.11.11 20:43
Předmět: RE (2x): Kde nabíjet autobaterii? 

perpetum mobile ci co? tomu nejak nerozumim, berete proud z z te same baterie jako nabijite?

Datum: 17.11.11 20:47
Předmět: RE (3x): Kde nabíjet autobaterii? 

O nikoliv . Nabíječku napájí ,,střídavý, střídavý, silný elektrický proud´´ řečeno slovy klasika. Proto jsem taky psal o prodlužce. Autozapalovač mi slouží jen jako jakýsi konektor - prostě přes něj jde proud z nabíječky do autobaterie. Na tom já osobně nic zavánějícího perpetem tedy nevidím...

Ohodnoceno: 1x

Datum: 17.11.11 20:50
Předmět: RE (4x): Kde nabíjet autobaterii? 

aha na prvni pohled to vypadalo ze nabijecku strcite do zapalovace a pripojite konektory na baterii . Pardon nejak jsem to nepochopil

Autor: buss®
Datum: 17.11.11 23:35

Oh, já to pochopil, jen připomínku, ne každé auto má konektor zapalovačový při vytaženém klíči funkční, při "vypnutém zapalování", mám naftu.

Autor: jarda3®
Datum: 17.11.11 20:50

Pokud je slusna nabijecka ktera ma omezeni napeti a proudu, nejlepe pak automaticke vypnuti po nabiti, tak neni zadny problem. Nabijim to normalne v aute bez odpojeni a jakychkoli dalsich opatreni. Klidne v garazi.

Autor: axlik®
Datum: 17.11.11 23:21

A proč ji vůbec nabíjet? Pokud správně funguje alternátor, tak je baterie plně nabitá po 40km jízdy jinak to lze v autě, ale pokud to není gelovka, tak pozor, je duležité otevřít uzávěry aby měl kam utíkat vodík, jinak může vybuchnout

Autor: mikihans®
Datum: 17.11.11 23:41

Baterie nabitá po 40 km jízdy? To je tak půl hodinka... to by do ní muselo jít asi 80A a to těžko

Autor: dery®
Datum: 18.11.11 07:53

Nabíjet je potřeba proto, že nejde vůbec nastartovat. Mám škodovku 120 a jakmile klesne teplota kolem bodu mrazu, je baterie v háji (autem se nejezdí denně, není garážované).

Autor: mikihans®
Datum: 18.11.11 08:02

Mám ve "stopětce" to samé. Navíc mi teď jedno ráno zamrzlo relé, takže potom co jsem byl rád že jsem nastartoval, tak mi to navíc nedobíjelo. K tomu ty světla, stačilo ujet asi 2 kilometry, světla taky udělaly svoje a byl jsem v háji. Relé naštěstí několika ranami povolilo a auto jsem rozjel z kopce. Hned jak jsem přijel domů, šla baterka na nabíječku, ale obávám se že to udělá brzo znovu...

Autor: magdon®
Datum: 18.11.11 08:02

Proč nabíjet? Třeba proto, že zapomenete vypnout rádio.

Autor: kamill®
Datum: 17.11.11 23:27

Asi mám "pokazený" ten konektor pre autozapalovač ,lebo v kľudovom stave je odpojený od baterky? Nabíjanie cez tento konektor neplatí obecne!

doplněno 17.11.11 23:43:

p.axlík nabit pred zimou 1x v roku nabijačkou je vhodné ,lebo alternátor nikdy nedobije do konečných známok nabitého článku až 2,7V Kapacita bat .pri 14,5V nie je na maxime .A za 40km = 0,5 hod nenabijete nič .

Datum: 17.11.11 23:31

Obecně určitě ne, třeba mnozí francouzi (Citroen, Peugeot...) mají zapalovač připojený jen při zapnutém klíčku zapalování. Ale jinak je to relativně pohodlný způsob nabíjení.

Datum: 17.11.11 23:32

Jsou na to i přímo určené nabíječky, ale fakt musí být zapnutej ten klíček (u novjejších aut)..

Autor: buss®
Datum: 17.11.11 23:32

Kopa lidí nabíjí auto venku, ne každé je v garáži (ostatně není každá vytápěná, přístřešky), nebo vytáhnou aku ven. I já natáhnu kabel. Jinak klidně v bytě, dnes to už nejsoiu šümějící a prskající aku. Takže s tím bych si hlavu nelámal.

Datum: 17.11.11 23:33

Někdo ji v autě ještě má a prodávají se s elektrolytem..Já jsem rád za bezudržbovou a nenabíjel jsem nikdy, vždy jsem se spolíhal na alternátor

Autor: magdon®
Datum: 18.11.11 08:04

Mráz při nabíjení baterii nevadí. Za jízdy jí taky netopíte (ne vždycky je v motorovém prostoru).

doplněno 18.11.11 08:08:

A toho kotle v dílně bych se taky nebál. Uvolněný vodík má nebezpečnou koncentraci jen v těsné blízkosti větracích (nalévacích) otvorů baterie (takže nesvítit si při kontrole elektrolitu svíčkou).

Autor: jabraka®
Datum: 19.11.11 15:33

U normálního nabíjení se vodík neuvolňuje,pokud ,tak ve zcela malém množství.Aby začal hořet,tak by směs se vzduchem musela být 1:1.Moderní nabíječky zastaví nabíjení ještě v době,kdy vyvíjení vodíku nenastává.(To nastane až při překročení nabíjecího napětí asi 16 V.)Pokud můžeš nabíječku i s baterií vystěhovat ven,třeba na balkon,klidně to udělej.

JABRAKA

Datum: 19.11.11 17:21

ja svoje auta nabiim jen po delsim stani, nebo kdyz neco zapomenu vypnout a vetsinou tam jen pustim startovaci proud nastartuju a jedu snad nikdy nebyla baterka dele nez 2 minuty na nabijecce, a jizdou se dobila vzdycky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků