| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
Dobrý den,mám dotaz - může mi Policie odebrat ustřižené OTP při běžné kontrole na silnici a nějak mě pokutovat? Vozidlo je na mě odhlášeno,STK a povinné ručení mám. Děkuji
samozřejmě pokutovat Vás může chtít, za ustřižený roh ORV I. nic neplaťte a trvejte na tom aby do bylo posláno do správního řízení, za ustřižený roh se ORV neodebírá...
Nu radí jak na věc jít,ale mě by zajímalo čistě ze zvědavosti,co vám brání dokončení registrace vozidla.
čistě vyhozenejch 10000,- korun, auto mám spíš jako koníček než na ježdění, je staré 19 let
ustřižené OTP znamená že je omezena jeho platnost, z důvodu odhlášky na jiného vlastníka,je to ale v podsdatě k ničemu, protže auto je povine na sebe registrovat ten,. kdo jej hodlá provozovat, stačí tvrdit, že jej provozovat nehodláte,ale auto prodáváte dál, a pokud neprodáte, hodláte auto provozovat až od přístího měsíce... pak na Vás nikdo nemůže
No jo, ale taky je moznost, ze vystipnou datum a tim omezi platnost - po tomto datu je neplatny a tedy jako bych nemel ORV, ne?
Nebo proc se nekdy striha roh a nekdy stipe? Nebo se striha roh u starsich verzi, ktere nemaji cisilka kolem?
to se jen úřednící na pokyn vedoucích snaží zalepit díru v nedokonalém zákoně, ale pokud máte platný velký technický průkaz a platnou technickou prohlídku s vylepenou kontrolní známkou na značce, v podstatě to relevantní oporu v zákoně nemá a není důvod omezovat platnost ORV č.I, nětteré úřady to vůbec nedělají
Výborné řešení : "stačí tvrdit, že jej provozovat nehodláte", zvláště když toto budete tvrdit policii, která vás s tímto vozem přistihla v provozu při běžné kontrole.
to neznamená, že se při první kontrole před policejní hlídkou hned pokakáš, podívej se na novu jak s e při kontrolách chovají pražští taxikáři, a to často přesto že nsjeou v právu, parkují kde namjí atzd...budeš se chovat slušně ale asertivně, auto můžeš odvážet na prohlídku potenciálnámu kupci, a to tolikrát, kolikrát budeš chtít, hlídka tě maximálnmě upozorní že más na sebe auto registrovat, ale nemá na základě čeho udělit pokutu...stačí si zapamatovat jeden blbý paragraf a jeho znění a dokolečka opakovat jeho obsah, a pokud se to někomu nezdá,až pošle hlášení oppřestuilku na přestupkovou komisi, nakonec to stejně skončí v koši, když bude vlastník-provozovatzel asertivní...tady jste všichni hrdinové a nadáváte na úřady, ale když máte možnost legálně odporovat, je to samé ale...ale..a co když...atd...Tak si nekupujte auta, která neplní žádné euro a přihlašujte je na sebe obratem za 800,-...a nepište sem hlouposti...pište svým polancům že chcete konečně přesné a přísné zákony a jasné= a cílené sankce za jejich porušování...pak bude po dohadech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradte.cz
0.063