Fabia tlak oleje - nevím si už rady

Autor: hagi® Datum: 08.03.10 14:59 odpovědí: 8

Dobrý den,

mám fabii 1,4 16V 74kw a nedávno se mi rozsvítila kontrolka mazání. Nechal jsem vyměnit čidlo, filtr, vyčistit nasávací koš a nakonec i olejové čerpadlo. Kontrolka svítí vesele dál a jde slyšet jak cvakají hydroštely. Takže tlak je stále špatný. Olej se neztrácí... už nevím co by to mohlo být. Děkuji předem za pomoc.

Upozornění
Tato otázka je 141 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: 1jara®
Datum: 08.03.10 16:57
Předmět: RE: fabia tlak oleje - nevím si už rady 

Výměna čerpadla.

doplněno 08.03.10 17:17:

A co tlakový ventil oleje. Není ucpaný?

Ohodnoceno: 0x

Autor: hagi®
Datum: 08.03.10 17:05
Předmět: RE(2x): fabia tlak oleje - nevím si už rady 

čerpadlo jsem měnil, ale bohužel to nepomohlo.

Datum: 08.03.10 19:51

ten tlakový ventil je součástí čerpadla a to měnené bylo.

Autor: didas®
Datum: 08.03.10 18:10
Předmět: RE: fabia tlak oleje - nevím si už rady 

Prostuduj zde http://forum.skodahome.cz/ind…05223ccfce77ac8cc1c90a3cb9e3b

doplněno 08.03.10 18:15:

Mně se to jeví,že používáš nevhodný olej. Já u téhož vozu používám ESSO Ultron 5W/40, který nakupuji zde http://www.olejservis.cz/ a nikdy jsem s olejem problém neměl. Hydroštely jsem nikdy neslyšel a mám 140.000km.

Datum: 08.03.10 19:50

olej používám Mobil 10W/40 S a splňuje normu předepsanou výrobcem VW 500.00. Kontrolka začne svítit po zahřátí oleje na provozní teplotu cca po 5km. Kdyby bylo něco v systému ucpané (např. mazací kanálky), tak by to mělo hlásit již za studena, ne?

Datum: 09.03.10 16:11
Předmět: RE(3x): fabia tlak oleje - nevím si už rady 

Chtělo by to sundat čerpadlo, vzít kompresor a do mazacího systému dírou po čerpadle fouknot vzduch zda někde neuchází. Je tu možnost že je někde prasklý blok či mazací kanál. Olej se ztrácí zpět do vany .

Nebylo by na škodu vyzkoušet, než se sundá čerpadlo, zatočit klikovým hřídelem a podržet čerpadlo zda se neprotáčí.

Ohodnoceno: 2x

Datum: 09.03.10 17:26
Předmět: RE(4x): fabia tlak oleje - nevím si už rady 

Mám obavu, že to asi bude ten prasklý blok motoru nebo mazací kanálek. Nevíte náhodou jak postupovat s případnou reklamací u prodejce? Auto mám z bazaru a v květnu vyprší půlroční záruka. Myslíte, že toto lze úspěšně reklamovat jako skrytou vadu?

Datum: 10.03.10 15:54
Předmět: RE(5x): fabia tlak oleje - nevím si už rady 

Vyzkoušejte to, nevím co vám řeknou. Budou se určitě šparajcovat. Skrytá vada by mohla zabrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradte.cz

Copyright © 2004-2010 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Paprička.cz - víc než album, víc než galerie | Píše.cz - založte si blog | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků | Srovnání cen e-shopů | CWG | PyroChem.cz

0.058