Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky

Autor: jvanysek Datum: dnes 13:00 odpovědí: 11

Doplnění otázky: dal jsem do 4taktní sekačky speciální koupenou směs pro 2taktní křovinořezy, ve které je namíchán olej. Může se tím sekačka poškodit? Mám směs vytáhnout ven nebo můžu se směsí dosekat? Mám sekačku nějak vyčistit?

Upozornění
Tato otázka je 729 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: dnes 13:09
Předmět: RE: Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

nepoškodí se, až spotřebujete půlku nádrže, dolejte dalším benzínem.

Ohodnoceno: 0x

Autor: raadek®
Datum: dnes 13:16

Predevsim jste mel benzin ze sekacky vyjet na konci sezony, protoze uz neni benzin co byval a myslim, ze to mate i v navodu. Jinak namichany benzin s olejem 1/50 motoru neublizi, ale priste radeji pouze cisty a hlavne cerstvy benzin. Pokud budete mit na jare problemy se startem a provozem, tak benzinovou nadrz vypustte. R.

Autor: repak®
Datum: dnes 13:29
Předmět: RE (2x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

No, já to nikdy za 10 let neudělal a žádné sekačce (Stiga, Mountfield) se nikdy nic nestalo. Vzhledem k tomu, že neznám sekačku, kde by to šlo kohoutem dole u nádrže, tak to jde dost blbě. Jedině nechat "vyběhntout", ale trocha tam zbyde vždycky. Jawa 21 mi chytla na benzín starý asi 5 let ...

Datum: dnes 13:49
Předmět: RE (3x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

Od nadrze vede hadicka pridelana svorkami. Osobne take v B&S benzin nechavam, ale Hondy s tim mivaji nekdy problemy. Pak se majitel divi, ze mu kolisaji otacky. R.

Autor: repak®
Datum: dnes 13:53
Předmět: RE (4x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

U Stigy hadička není, aspoň ne viditelně. U Mountfieldu nevím. Oboje motory Briggs&Stratton. Honda má pokud vím svoje motory.

Datum: dnes 15:24
Předmět: RE (5x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

Myslel jsem motor Honda, ktery pouziva mimo jine i Stiga. Docela by me zajimalo jakym zpusobem se u tveho B&S dostava benzin ke karburatoru? R.

Autor: 1jara®
Datum: dnes 15:36
Předmět: RE (6x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

Repák má pravdu B$S má nádrž na karburátoru a pod ní je membrána. Vylít benzín nejde, protože by se dostal olej do válce, jedině vysát z nádrže. Měl jsem sekačku s tímto motorem patnáct let a nikdy jsem benzín nevylíval. Pokud u tohoto motoru vyleješ benzín tak membrána vyschne a zteří.

Datum: dnes 16:07
Předmět: RE (7x): Benzin s olejem do čtyřtaktní sekačky 

Mohli by jste napsat typ motoru, ktery ma karburator pripevnen primo k nadrzi? Jak dlouho se skladuji motory bez benzinu nez se dostanou k zakaznikovi? Z navodu - Motory ukladane na vice nez 30 je treba chranit prisadou do paliva nebo z nich palivo vypustit. Tim zabranite vytvareni pryskyricnych usad v palivovem systemu, pripadne v hlavnich castech karburatoru. R.
doplněno 09.02.10 18:50: Prominte, myslel jsem 30 dni. R.

Datum: dnes 21:30

a dotaz se vytratil

proč vypouštět benzin?

ale proč?

Datum: dnes 23:27

Moc jsem Milane vasi otazce nerozumel. Proc vypoustet benzin? Protoze to doporucuje vyrobce. R.

Autor: bruk600®
Datum: 10.02.10 07:34

No vzniká tu vlasně nový problém přidáváním biosložek do paliv.Je krásné jak "ušetříme" životní prostření přidáváním přírodních olejů a lihu do paliv,ale po odstavení stroje můžou dost často nastat velké problémy.Už si stěžují zemědělci,že při odstavení sezoních strojů jim zalepuje řepkový olej vstřikovací čerpadlo a vstřiky.Do bezínu se prý přidává líh a možná i nějaké jiné "sjrajty" a ty pochopitelně během zimy nějak degradují,nebo jsou silně hydroskopické a to nám přivese vodu do nádrží.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků